Fatamorgana 1989 - 2014

Billedet som Fatamorgana brugte på den første plakat, på program og senere hjemmeside var afleveret til opgaven To, der elsker stillet af Per Folkver som gæstelærer på pilotprojektet Samsø Folkehøjskole 1988.
På holdet gik udover fotografen Niels Larsen også Lars Skree, Tao Lytzen og Jens Olof Lasthein.
Fatamorgana fylder 25 år 26.august 2014, og det skal fejres med et fototræf, en photography festival på øen Hven arrangeret i samarbejde med øens Kulturförening, hvor svenske og danske unge med interesse for fotografi kan få alverdens muligheder for at se billeder, snakke om fotografi, købe fotobøger, høre musik og møde andre med samme interesse.

Der vil være musik fra scenen, artist talks, portefolio reviews af kvalificerede danske og svenske fotografer, diskussion mellem nørder, boder med salg af bøger og fotografiske effekter og et børnetelt med fotoopgaver og samvær for lokale børn samt mulighed for at købe mad og drikke, hygge, danse og overnatte.

Et netværk af frivillige tidligere og nuværende Fatamorgana elever vil guide de besøgende, være værter for det, der skal blive sommerens store fotoevent.

Fotografer og filmfolk der startede deres karriere på Fatamorgana har med mange af de lærere, de har haft fra Sverige, Norge, Island og Danmark, givet deres tilsagn om uden honorar at komme og holde foredrag, artist talk og portefolio review og dermed gøre festivallen til en ekstraordinær begivenhed.

En event, der skal bringe tidligere elever og andre fotoentusiaster sammen i det håb, at der blandt alle med interesse for fotografi skabes nye kontakter og stærkere netværk.

Øens lokale beboere har været imødekommende og hjælpsomme, Landkrona Kommun bakket op om ideen og Fatamorganas bestyrelse glæder sig over på fødselsdagen at kunne byde velkommen til Hven.